Οικονομία

  1. Την ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού σχεδίου, πιο φιλόδοξου, που θα είναι «με το μάτι στον κορωνοϊό και το βλέμμα στην οικονομία», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας τη Βουλή σχετικά με τα θέματα της οικονομίας, ενόψει των αποφάσεων του Eurogroup.

  2. Στα 53,66 ευρώ υπολογίζεται το μέσο τυπικό πασχαλινό καλάθι του 2020 στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μειωμένο κατά 0,4% σε σχέση με το 2019 που ήταν 53,86 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

  3. Μείζον ζήτημα της ημέρας αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή.

  4. Εκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα έχουν απώλεια εισοδήματος λόγω του μειωμένου κατά 40% ενοικίου που θα εισπράξουν από πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, η έκπτωση θα δοθεί μόνο σε όσους καταβάλουν εφάπαξ τον φετινό ΕΝΦΙΑ και μάλιστα εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης.

  5. Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα ενίσχυσης των εργαζομένων σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρεται στην απόφαση με οδηγίες για τη χορήγηση το επιδόματος του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την περασμένη Δευτέρα.

  6. Ο αμερικανικός όμιλος προτίθεται να καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης.

  7. Οι διαφωνίες επί των όρων με τους οποίους θα χορηγηθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή ήταν αυτές που οδήγησαν σε αδιέξοδο το Eurogroup, ύστερα από μια τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε συνολικά 16 ώρες.

  8. Το ελληνικό καθεστώς ενισχύσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της έξαρσης του κορωνοϊού, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο.

  9. Το ποσοστό που εκτιμά ότι η κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη το 2021 μειώθηκε σε 19% έναντι 94% το προηγούμενο τρίμηνο.

  10. Διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την πανδημία ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. 

   

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net