Οικονομία

  1. Mόνο με τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη κινητού τηλεφώνου θα επιτυγχάνεται από εδώ και στο εξής η σύνδεσή του με τηλεφωνικές γραμμές υψηλών χρεώσεων. Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με στόχο να περιορίσει το φαινόμενο των αυθαίρετων χρεώσεων μέσω χρήσης τηλεφωνικών συνδέσεων υψηλής χρέωσης.

  2. Υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, είναι η δήλωση στο TAXISnet της ΑΑΔΕ, του IBAN που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων. Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

  3. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες εγκατέλειψαν τη χώρα την περίοδο 2008-2017, τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Σε ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε ο ΣΕΒ προτείνει σειρά μέτρων όχι μόνο για την ανάσχεση της τάσης φυγής από τη χώρα, αλλά ακόμη και για την αντιστροφή της, μέτρα που ξεκινούν από την ενίσχυση της μεταποίησης και τις συνενώσεις επιχειρήσεων έως τη μείωση –πάντα– του μη μισθολογικού κόστους.

  4. De facto θεματοφύλακας της εξυγίανσης της Folli Follie καθίσταται η επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη, η οποία προχώρησε στη δέσμευση στοιχείου του ενεργητικού της κλυδωνιζόμενης εταιρίας εκτιμώμενης αξίας 60 εκατ. ευρώ.

  5. Ευνοϊκή ρύθμιση για να λυθεί με δίκαιο τρόπο για τους συνταξιούχους, το θέμα που έχει προκύψει με όσους είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια συντάξεις αναδρομικά, χωρίς να τις έχουν δηλώσει, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

  6. Η προσχώρηση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και η υποχρέωσή της για διαρκή εναρμόνιση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού δικαίου, δημιουργεί σειρά νομικών δεσμεύσεων, οι οποίες την αναγκάζουν να συμμορφώνεται με το ενωσιακό δίκαιο. Το 2005 ως προϋπόθεση των υποχρεώσεων που θέτει το πρωτόκολλο του Κιότο, θεσμοθετείται η λειτουργία του 

  7. Η «επενδυτική βαθμίδα» στην Ελλάδα αναμένεται να δοθεί πρώτα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch μέσω μιας διπλής αναβάθμισης στις 24 Ιουλίου, καθώς τότε είναι προγραμματισμένη η δεύτερη ετυμηγορία του για τη χώρα μας, εκτιμά η Citigroup.

  8. Σε μέρισμα 779 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να προσβλέπει φέτος το ελληνικό Δημόσιο, σημαντικά ενισχυμένο σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, οπότε διαμορφώθηκε στα 644,3 εκατ. ευρώ.

  9. Αυξήσεις στις συντάξεις τους και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Οκτωβρίου 2019, κατ’ εφαρμογήν των πρόσφατων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα δουν από τον Ιούνιο όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες. Για 1,44 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, το νομοσχέδιο καθιερώνει τις νέες ασφαλιστικές κατηγορίες, ελεύθερης επιλογής, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου.

  10. Επιδίωξη της ΔΕΗ είναι να στηρίξει τις λιγνιτικές περιοχές διατηρώντας έναν στοιχειώδη ενεργειακό ρόλο. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο εξάλλου των λιγνιτικών περιοχών είναι αντικείμενο της κυβέρνησης και της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής.

   

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net

--------------------------------------