Οικολογία

  1. Η σχέση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και πως συνδέεται με αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής.
  2. Στις αρχές Απριλίου περίπου το ένα δέκατο (10%) της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας βρισκόταν κάτω από φρέσκο στρώμα χιονιού, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
  3. Η δεύτερη υπερπανσέληνος της περσινής χρονιάς ήταν και η πιο καθηλωτική, όπως είχαν υποσχεθεί οι επιστήμονες.
  4. Μία διεθνής ομάδα ερευνητών επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ηλικία δύο φαλαινοκαρχαριών.
  5. Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν δελφίνια μέσα στο λιμάνι της Παλιάς παραλίας ενώ το ίδιο συνέβη και στο λιμάνι της Κορίνθου στο Κορινθιακό κόλπο.
  6. Μια αόρατη σχέση στο έδαφος συμβάλλει στο μοναδικό άρωμα της βροχής.
  7. Έχουν ειδοποιηθεί οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν έγκαιρα τα κοπάδια τους από τις παραποτάμιες περιοχές του Άρδα και του Εβρου.
  8. Το Βέλγιο διανύει ήδη την τέταρτη εβδομάδα καραντίνας, με τα εστιατόρια, τα καφέ και πολλά καταστήματα να παραμένουν κλειστά, ωστόσο οι αρχές επέτρεψαν στο Sans Collier (στα ελληνικά χωρίς κολλάρο) να παραμείνει ανοικτό.
  9. Σύμφωνα με ιστορικά αρχεία, στις 30 Δεκεμβρίου του 620 εμφανίστηκε στον ουρανό ένα «κόκκινο σημάδι» σε σχήμα «ουράς». Την εποχή εκείνη, αυτό θεωρήθηκε κακός οιωνός. 
  10. Οι ερευνητές του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου (DLR), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), πρόσεξαν ότι πάνω από την περιοχή του βορείου πόλου έχει δημιουργηθεί μια τρύπα έκτασης σχεδόν ενός εκατομμυρίου τετραγωνικώ...
   

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net

 

booked.net